Pages

donderdag 25 oktober 2012

Hoe Kies Ik Een Domeinnaam

De eenvoudigste manier om een gratis website te maken, is om er één te bouwen met behulp van Blogger.com. Duizenden anderen zijn je al voor gegaan. In dit Domeinnaam Tutorial leggen we stap voor stap uit waar je domeinnaam aan moet voldoen wil je een goede en vindbare website(SEO) maken voor google. Voordat een je site kan maken bij blogger moet je eerst de volgende stappen nemen zodat je de juiste domeinnaam kan kiezen.

Deel 1: Het kiezen van een domeinnaam.
De eerste stap is het kiezen van een websitenaam, een domeinnaam. Dit is dus het adres van de website die gevonden wordt in google. Het kiezen van een goede domeinnaam, hoe doe je dat? Hier zijn vier stappen die je kan volgen wanneer je een goede domein naam wil kiezen voor je website.

1. Goede domeinnamen zijn kort. Domeinnamen werken het beste als ze kort zijn. 
Websites als Pizza.com en Mobile.com zijn daarom miljoenen waard. Als je later een hosting gaat nemen voor je website zul je gauw merken dat domeinnamen met 1 woord moeilijk te vinden zijn. Kies daarom een naam met maximaal 3 woorden als "onlinefilmskijken" of "websitegratismaken". Wil je toch een langer domeinnaam moet je ervoor zorgen dat deze 100% relevant is voor je website.

2. Goede domeinnamen zijn makkelijk te spellen. Goede Domeinnamen zijn makkelijk te spellen zodat bezoekers geen problemen ondervinden om je website te vinden. 
Heb je een site met als naam Cappuccinobar.com zullen engelse bezoekers toch problemen hebben want het woord komt uit Italie en is niet engels.

3. Goede domeinnamen zijn relevant. Bij het zien van je domeinnaam weten  bezoekers meteen waar je website overgaat. Waarom? Mensen zullen jou domeinnaam gebruiken wanneer ze linken naar je website. Heb je een site over fietsen en is jou domeinnaam Stoelen.com, zul je uiteindelijk niet de juiste bezoekers naar je site krijgen. 

4. Goede domeinnamen hebben een .com of .nl als extensie. Als je een gratis website gaat maken zal je site geen .com of .nl als extensie hebben. Maak je een site bij blogger zal jou extensie blogspot.com zijn of wordpress.com voor wordpress. Om een goede extensie te krijgen zal je een hosting plan moeten kopen. Voor een beginner is het beter om met een gratis site te beginnen. Als je zover bent dat je een site kan maken die online moeiteloos bezoekers kan genereren ben je klaar om een echte hosting te nemen. Later zal ik meer hierover vertellen.

5. Goede Domeinnaam Tips. Als jij het moeilijk vindt om een goede domeinnaam te vinden die voldoet aan alle bovengenoemde 4 stappen kun je het volgende doen. 
1. Maak een lijst van 10 zoekwoorden die relevant zijn aan het onderwerp van je website.
2. Ga naar de Google Adworks Tool en toets deze zoekwoorden in en je zult zien dat er een wereld voor je opengaat, probeer het. 

Wel moet je hier een gmail acount voor hebben. 
Ga na inloggen naar het tapje"Hulpprgramma's en Analyse" Dit is een programma gemaakt door google waar je de totale zoek volume van bezoekers kan zien die google gebruikers in hun dagelijks leven gebruiken. Kies dan uit het dropdown menu "Hulpprogramma voor Zoekwoorden" en je bent klaar om je zoekwoorden te testen. 


Vond je dit artikel interresant? Deel het met je vrienden:)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 

Receive All Free Updates Via Facebook.